Studio S Entertainment

Sången om Sibirien (3-diskutgåva)

Djupt inne i Sibirien ligger den gudsförgätna byn Yelan. Här lever två rivaliserande familjer – de förmögna och väl ansedda Solomins, och de fattiga rebellerna i Ustyuzhanin-familjen. Båda arbetar lika hårt för sitt land, men har vitt skilda mål och ideologier. Dessa ställs på sin spets då revolutionen bryter ut 1917 – ett skede i historien som kommer att förändra allting. Men de Sovjetiska revolutionsropen tar god tid på sig att nå Yelan. Innan invånarna i byn har accepterat och lärt sig leva i den nya staten har det gått nästan ett helt sekel. Först när de nya generationerna tar vid bestämmer man sig för att starta ett nytt liv som ska odlas på Sibiriens bördiga mark – sida vid sida.

Detta episka mästerverk om ett Ryssland i förvandling, kom att kröna Andrei Konchalovsky som en av Rysslands största och mest begåvade regissörer, i sällskap med vännen Andrei Tarkovsky som han arbetade med under sina tidiga år. 1984 for han till Hollywood för att regissera Marias älskare och 1986 följde den trefaldigt Oscarnominerade Runaway Train, byggd på ett manus av självaste Akira Kurosawa.

src=”./images/f-images/f-siberiade.jpg”>

Andrei Konchalovsky tillhör Rysslands mest begåvade filmskapare. Efter att ha skrivit bl.a Den yttersta domen i samarbete med Tarkovsky, regisserade han den mäktiga Sången om Sibirien innan han for till USA för flera större produktioner. Manuset skrev han tillsammans med Gérard Brach – författare till tio av Polanskis filmer, däribland Repulsion och Tess. Med Runaway Train fortsatte karriären som på räls för att sedan spåra ur lite med Stallone-Russell-filmen Tango & Cash.